El primer informe del Baròmetre del Factor Humà constata l’interès de les empreses per la innovació

El dimarts 27 de novembre va tenir lloc la presentació del Primer Informe del Baròmetre del Factor Humà, instrument d’autoanàlisi que es va posar en marxa el 2017 perquè les organitzacions puguin avaluar i decidir els seus punts forts, les seves àrees de millora i les accions que han de dur a terme per avançar en la gestió de les persones.

L’informe presentat aquest dimarts s’ha elaborat a partir dels resultats obtinguts en aquest primer any de vida i ofereix una radiografia de l’estat actual de la gestió de persones.

L’informe  aporta informació de l’autodiagnosi  en aspectes rellevants en les polítiques de gestió de persones a les organitzacions com són l’equilibri entre benestar personal i vida professional, igualtat d’oportunitats i diversitat, les retribucions, la transparència, el desenvolupament professional i el pla de carrera, i l’ètica i el bon govern.

És d’especial interès la constatació que fa l’informe de l’interès de les empreses per la innovació. En aquest sentit, destaca que el 66% de les organitzacions que han efectuat el procés d’autodiagnosi han assenyalat que duen a terme projectes d’innovació en aliança amb client, proveïdors, clúster del seu sector o d’altres socis estratègics i el 46% estan començant a treballar en la implantació de mecanismes per fomentar una cultura de la innovació, com ara el reconeixement d’actituds emprenedores, els errors tractats com a oportunitats d’aprenentatge i el foment de la participació.

Detalla l’informe que en “el 56% de les organitzacions s’han implementat accions per recollir prioritats, valoracions i idees per millorar i innovar -com entrevistes i sessions de treball i de diàleg- i el 27% ja han començat a posar-les en marxa. El 71% també està apostant per canals presencials i online on es puguin compartir idees i nous projectes (de les quals el 41% ja ho ha implementat i el 30% restant està en procés). No obstant això, el 51% reconeix que no té una memòria anual amb indicadors de la gestió i dels impactes de la innovació.

Seguint aquesta mateix línia, un altre aspecte en el qual estan començant a treballar un 46% de les empreses és en la implantació de mecanismes de seguiment d’atributs vinculats a la cultura de la innovació: confiança, diàleg, participació, flexibilitat, tolerància, cocreació, errors com a oportunitat d’aprenentatge, apoderament i reconeixement d’actituds emprenedores, disruptives i orientades a noves maneres de fer. Tot i que encara queda camí per recórrer, el 61% de les organitzacions ja disposa de reconeixements interns a la innovació o està en procés d’implementar-los”.

La Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria d’Administració i Funció Pública, és una de les entitats que ha participat en aquest primer procés, participació que ha de tenir continuïtat en els propers temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s