Una reflexió conjunta sobre les estacions del futur

El proper dijous 21 tindrà lloc a l’Espai Sabadell Rambla de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya la Jornada Tècnica Ciutats i Estacions, una nova relació entre l’entorn urbà i l’espai ferroviari.

La jornada s’iniciarà a les 9:00h a l’andana 5 de l’estació de Plaça de Catalunya, de la que sortirà un tren especial fins a l’estació de Sabadell Plaça Major. Durant el trajecte es farà la inauguració de la jornada i les primeres activitats.

Al llarg del dia, s’abordaran per mitja de tres taules rodones aspectes com el disseny de l’espai urbà a l’entorn de l’estació, la funcionalitat i emblema de l’estació i com fer possible l’estació del futur.

“Quin es l’entorn real servit per l’estació ferroviària i des d’on s’inicia el procés de captació/difusió de la demanda? El tractament de l’espai urbà tributari de l’estació. L’estació també és ciutat? Quines activitats es poden encabir l’entorn de l’estació?” són algunes de les qüestions i reptes que es tractaran en la primera sessió.

La segona sessió abordarà el paper de les estacions com a captadors de demanda i com a contenidors de mobilitat o d’activitats (des de la perspectiva dels seus usuaris i de la ciutadania en general), i del paper de les estacions com a icones de l’espai urbà i de la memòria col·lectiva.

La darrera de les tres sessions  s’aproximarà a la percepció ciutadana, a aspectes normatius i administratius de la construcció i gestió de l’espai adscrit a l’estació, i a qüestions relatives a la seguretat a l’entorn de l’estació.

L’abordatge d’aquestes qüestions es farà amb la participació de ponents d’àmbits i interessos diversos, així com amb representats d’institucions ferroviàries d’altres ciutats com Hong Kong, París, Tokio i Bilbao.

A banda del contingut substancial de la sessió, la jornada també haurà servit per a  inaugurar l’Espai Sabadell Rambla, que ha implicat la remodelació de l’antiga estació Sabadell Rambla per a ser destinada a centre de formació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s