Teixint Idees, Connectant Persones, un procés innovador i participatiu per al disseny de la nova indumentària corporativa del personal de Ferrocarrils de la Generalitat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb la col·laboració de l’empresa Eumo_DC, ha impulsat el projecte FGC Innovest amb l’objectiu de pensar quina i com ha de ser la indumentària corporativa del personal d’FGC.

Sota el lema Teixint Idees, Connectant Persones la iniciativa pretén redefinir la uniformitat de Ferrocarrils mitjançant un format innovador i col·laboratiu que involucra escoles (Elisava, LCI Barcelona, UPF, UVic UCC i Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia), empreses d’innovació (Eurecat), l’equip d’FGC i diferents usuaris de la uniformitat, i especialistes de diverses àrees d’expertesa en tendències i experiència d’usuari. Un conjunt dinàmic i multidisciplinar concebut per a potenciar la transferència de coneixements de manera transversal i útil.

El desenvolupament del projecte, dirigit i coordinat per Eumo_dc, va començar el mes de maig i s’executa en quatre fases: descoberta, definició, prototipatge i confecció. Aquestes etapes es caracteritzen per un procés constant d’iteració, és a dir, revisió i posada en comú, contrastant les propostes amb la realitat comunicativa i d’usabilitat del personal d’FGC.

És per aquest motiu i amb intenció d’extreure la informació més acurada possible, que des d’un inici s’han incorporat al projecte el personal d’FGC, que és l’usuari final de l’uniforme, perquè aportin la seva experiència en l’ús de la indumentària i els requeriments essencials que ha de tenir derivats del seu dia a dia.

En aquests moments, el projecte es troba en la fase de prototipatge. En base a tota la informació recollida fins a aquest moment, els alumnes de LCI i Elisava han presentat uns prototips inicials i estan recollint valoracions. En aquest sentit, s’ha obert una plataforma de participació en línia per tal que els treballadors i treballadores de Ferrocarrils puguin respondre preguntes obertes i donar la seva opinió.

El resultat final del projecte es presentarà el mes d’octubre. Fins aleshores, s’ha instal·lat a l’Espai Provença d’FGC una exposició on s’expliquen tots els detalls d’aquest projecte, les fases i els treballs que s’han dut a terme fins ara i es poden veure alguns dels prototipus en els quals s’està treballant.

Podeu conèixer els detalls i evolució del projecte a  www.vesteixfgc.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s