El dijous recomanem: t’agrada llegir i compartir? “Què llegeixes?” és el teu espai

Què llegeixes? (QL) és el fòrum virtual de lectors de la Institució de les Lletres Catalanes amb milers d’usuaris registrats que comparteixen les seves lectures en línia.

Està adreçat a petits, mitjans i grans: els lectors s’agrupen per edat. D’aquesta manera, tothom pot compartir i buscar les seves pròximes lectures segons els interessos de la seva franja: Ploma pels adults, Boli pels joves i Llapis pels més petits. A més, si ets pare o mare podràs trobar lectures pels teus fills lectors més petits, gràcies a les recomanacions d’especialistes en literatura infantil que es publiquen en el blog.

Al Què llegeixes? pots crear-te una biblioteca personal i registrar les teves lectures, marcar les que tens pendents, destacar els teus llibres preferits, etc. Quan els usuaris destaquen els seus llibres preferits i -gràcies a la classificació per gèneres i per etiquetes- recomanen lectures a altres usuaris, també els faciliten la cerca de pròximes lectures.

Periòdicament, s’organitzen clubs de lectura virtuals: les lectures compartides funcionen de manera similar als clubs de lectura presencials, i tenen els avantatges que proporciona la virtualitat (sense horaris, sense moure’s de casa…). Aquestes lectures estan conduïdes per especialistes de primer nivell i permeten que els lectors ampliïn la visió d’una obra concreta i que comparteixin les seves impressions amb altres persones.

Què llegeixes? compta també amb una part més lúdica: jocs, rutes literàries, trivials, concursos, llistes, galeries d’imatges, frases per recordar, cloendes presencials, trobades de joves lectors… Si hi participes pots guanyar llibres i compartir activitats, presencials o virtuals, amb altres lectors.

Entra a la pàgina, veuràs totes les activitats que s’hi proposen i estaràs al dia de l’actualitat literària gràcies al blog, que s’actualitza constantment.

Pots començar navegant per aquests enllaços:

Seccions del QL
Agenda QL
Crea la teva pròpia biblioteca
Lectures compartides

També pots veure aquest vídeo, des d’on es mostren totes les possibilitats que ofereix Què llegeixes? als lectors.

 

Ester F. Matalí

Coordinadora literària del Què llegeixes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s