Càpsules d’Innovació Social 10 x 10 arriba a la cinquena edició

El passat 17 de març van tenir lloc al CaixaForum de la ciutat de Barcelona les Càpsules d’Innovació Social 10×10, promogudes per Sumar, les quals han arribat enguany a la 5a edició.

El repte abordat en l’edició de 2017 anava en torn a com crear millors oportunitats d’ocupació i itineraris formatius per a joves desconnectats. I és que la inactivitat i la desconnexió socials de molts joves augmenta el risc de quedar permanentment endarrerits en el mercat laboral.

La jornada va començar amb els parlaments d’inici, entre les quals la intervenció destacada de Josep Ginesta, Secretari General del Departament de Treball, Acció Social i Famílies. La precarietat i l’excessiu recurs al temps parcial no desitjat per part del segment de treballadors més joves esbossa una situació de cert fracàs de les polítiques estructurals de regulació, polítiques en les que hi intervenen diversos nivells d’administració, alguns del quals, de cabdal importància, queden fora del marc competencial actual de la Generalitat de Catalunya.

Al llarg de la jornada vàrem tenir l’ocasió de conèixer 10 pràctiques d’enorme interès i àgilment presentades seleccionades entre el centenar que s’havien presentat en el moment de la convocatòria, iniciatives públiques, privades i mixtes que han aconseguit des de diferents vessants i amb diferents dimensions, reconnectar joves al mercat laboral i a l’activitat formativa.

Aprofitem el post per facilitar-vos el link a les presentacions de les pràctiques:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s