El dijous recomanem: cicle de jornades de debat i reflexió Catalunya Futur Verd

Al llarg de les properes setmanes tindran lloc a la Pedrera, a Barcelona, les jornades de debat i reflexió que porten per títol Catalunya Futur Verd. Les jornades, tot aprofitant el moment fundacional que viu Catalunya, juntament amb el repte de refer el devessall social generat per la crisi, volen posar al centre del debat la gran oportunitat per posar la ciència i el coneixement al servei d’un nou model de creixement.

Les jornades s’organitzen sota la coordinació de la Secretaria General del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través del seu responsable de Recerca i Innovació, Xavier Baulies.

Com es recull en la presentació de les jornades, la voluntat és encetar debats i exploracions que imposen els temps. “Tal com el noucentisme, a les portes d’un nou segle, va posar la cultura al servei de la creació de l’imaginari d’un país millor, avui també es donen les condicions per construir els fonaments d’una economia intel·ligent basada en l’eficiència ambiental. Hem descobert els límits, la necessitat d’internalitzar els costos socials i ambientals i d’implementar una nova cultura conversacional amb l’entorn natural; ara cal traduir aquesta consciència en un nou marc d’actuació global i local, en el qual la implementació de les polítiques ambientals estigui en el procés de la presa de decisió des del primer moment. En aquest context, el cicle pretén contribuir a re-elaborar i actualitzar el concepte de la sostenibilitat definit a finals del segle passat”.

Les jornades es centraran en les línies següents:

  • Un compromís vintcentista per a una nova territorialitat
  • Cap a un nou model de desenvolupament basat en l’eficiència ambiental
  • Una estratègia de país per fer compatible la vocació global amb la vinculació local

L’assistència a les jornades és gratuïta, prèvia inscripció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s