Finalitza el curs experimental de formació de futurs agents d’innovació

curs_agents2
Els integrants del grup starCAPs en el moment de recollir el premi

 El passat 22 de febrer va finalitzar el curs pilot de formació d’agents d’innovació. Els objectius d’aquesta edició han estat

 • Formar els futurs agents d’innovació.
 • Desenvolupar una visió global de la gestió del procés d’innovació, així com una visió enfocada al desenvolupament de projectes innovadors.
 • Dissenyar la posta en marxa de la innovació als seus departaments.

25 professionals  de l’administració de la Generalitat de Catalunya  han conclòs, a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, un curs que els ha de capacitar per a conduir i donar suport a processos interns d’innovació. I la forma d’encarar aquest repte formatiu, ha estat passar per un procés que els requerirà actuar com a intraemprenedors, i com a tals, impulsors dels seus propis projectes d’innovació.

Durant el curs s’han desenvolupat quatre projectes que es van presentar a la sessió final davant d’un grup d’avaluadors formats per una persona designada per l’EAPC, un representant de l’ICS i dues persones del sector privat. Aquests avaluadors van valorar els projectes en base als paràmetres de: sostenibilitat, originalitat, grau de desenvolupament, i presentació oral.  El projecte guanyador, starCAPs, pretén generar un entorn als Centres d’Atenció Primària que propiciï la detecció de problemàtiques socials en col·laboració amb els agents privats. Pren el nom de la idea d’empreses com Starbucks, que fugen dels espais de servei tradicionals per crear entorns més acollidors que facilitin la relació.

Dos dels altres projectes presentats pivoten igualment entorn a la necessitat de tenir una administració més propera a la ciutadania, assajant fórmules que facilitin el contacte de determinats col·lectius amb la maquinària burocràtica.

És el cas del Taller experiencial interactiu, gent gran i funcionaris, que es concep com el programa d’encontres entre gent gran i empleats públics per a fomentar la interacció i el canvi de rols, així com el seguiment de taules rodones i la teatralització de diferents situacions.

També és el cas del treball Funcionari de capçalera, projecte que preveu  l’habilitació d’un empleat públic per a representar el ciutadà davant les diferents administracions en tots aquells tràmits relacionats o derivats d’un fet vital. El prototip es va centrar en les actuacions derivades del naixement d’un fill.

El darrer dels projectes presentats s’ha orientat a la millora interna de l’organització i preveu la creació d’un Laboratori de tendències, amb format virtual i format físic. Compost per equips multidisciplinaris, flexibles i temporals,  haurà de ser independent, i es nodrirà de la informació dels observatoris de tendències existents i originats per categories. Farà difusió de dades i tendències via altaveu d’idees. Permetrà posar en contacte necessitats amb solucions, promovent els joves a desenvolupar-se professionalment, potenciant el seu talent i generant-los oportunitats d’èxit.

Les valoracions d’aquesta primera edició han de permetre definir el programa formatiu que permetrà acreditar als futurs agents d’innovació.

2 thoughts on “Finalitza el curs experimental de formació de futurs agents d’innovació

  • Gràcies Alba! Esperem que algun dels projectes que han sorgit en el marc d’aquest curs, acabin sent avaluats per la Secretaria d’Universitats i Recerca, per tal de ser inclosos a la iNNOtECA.
   Certament el compromís dels participants del curs ha estat la clau per a l’èxit.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s