El Mentoring invers com a eina per millorar les relacions intergeneracionals

fransiEl passat 19 d’octubre va tenir lloc la Trobada del Grup Talentum de la Fundació Factor Humà per debatre sobre el tema “El mentoring invers com  a eina per millorar les relacions intergeneracionals”. Aquest és un tema d’actualitat atès que en les organitzacions laborals, ja siguin públiques o privades, s’està produint el fenomen que una part dels treballadors estan envellint i una altra part s’està rejovenint, la qual cosa provoca l’anomenat gap generacional. Si bé és cert que sempre ha existit aquest fenomen, la incorporació de manera accelerada de les noves tecnologies fa que aquest gap generacional sigui diferent al d’altres èpoques, la qual cosa fa necessària la dotació d’eines que permetin facilitar la convivència entre persones de diferents generacions.

La jornada es va estructurar en una presentació més teòrica sobre el Mentoring invers, que va ser presentada per en Carles Mendieta, soci director de Singular Net Consulting i membre de la Comissió consultiva de la Fundació Factor Humà i la presentació de dues experiències de les empreses Novartis i de Henkel Ibérica.

La clau del mentoring invers rau en què la transmissió de coneixements, habilitats i experiència es produeix en sentit invers, és a dir, dels més joves envers els de més edat i també perquè no té en compte el posicionament en la línia jeràrquica de l’empresa, és a dir, es produeix aquesta transmissió entre treballadors de base i la direcció. Aquest plantejament és totalment revolucionari i fa necessari que tots els participants interioritzin aquesta situació per tal poder aplicar aquesta eina amb total èxit.

Les experiències presentades ha estat molt enfocades en utilitzar aquesta eina, no solament per gestionar millor el gap generacional, sinó per fer front a dins de les organitzacions a la diversitat de les persones i a la diferència cultural digital que es produeix en les diferents generacions, sens dubte les persones més joves tenen més facilitat per utilitzar les noves tecnologies que les persones de més edat, independentment de la posició jeràrquica dins de l’organització.

Les Administracions públiques en particular i tot el sector públic en general no es pot mantenir al marge d’aquest fenomen, el gap generacional també és una realitat i la introducció de les noves tecnologies i, per tant, el desenvolupament d’una cultura digital, faran necessari no solament facilitar la convivència entre persones de diferents generacions sinó també la gestió del canvi generacional.

Francesc Fransí i Fontanet

Cap de l’Àrea de Prevenció, Salut Laboral i Polítiques Socials

Direcció General de Funció Pública

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s