La Fundació Factor Humà organitza la jornada “Nou management… Nou? Urgent!”

sessiofh

El dimarts 25 d’octubre va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona la jornada “Nou management… Nou? Urgent!”, organitzada per la Fundació Factor Humà, en què es va reflexionar sobre la gestió de persones en l’actual entorn VICA (volàtil, incert, complex i ambigu).

La ponència “El nou lideratge s’anomena efectivitat”, a càrrec del consultor Miguel Bolívar, va expressar la necessitat de canviar el paradigma del lideratge per poder fer front als reptes actuals. Va remarcar la importància de les competències d’anàlisi i presa de decisions i del treball en xarxa, tenint en compte totes les persones de l’organització i no només de dalt a baix. Cal desterrar la gestió del temps, perquè en el treball del coneixement s’ha d’assumir que sempre existeix més treball que temps per dur-lo a terme. Enlloc d’això, per incrementar la productivitat proposa centrar-se en millorar l’efectivitat: millorar la capacitat d’atenció i l’eficàcia en la presa de decisions. També defensa que la nova planificació es diu revisió, és a dir, que cal treballar amb previsió, però com que no es pot planificar tot, és necessari  començar a fer i després avançar segons el feedback positiu o negatiu que es vagi rebent dels resultats.

Més enllà del contingut de les xerrades i activitats, ha estat una bona experiència trobar-me com a gestora de recursos humans de l’administració entre el gruix d’assistents, procedents de l’empresa privada. Fent el cafè, una companya em comentava, amb un posat misericordiós, que la gestió de RH a l’administració era gairebé un impossible, donat que no tenim incentius retributius ni podem fer fora la gent que no funciona. I això m’ha inspirat, perquè portàvem dues hores sentint xerrades sobre la gestió de persones des del vessant humà, impulsar els talents individuals, lideratges de dins a fora i des de l’exemple, i me n’he adonat que a les empreses privades seguien pensant en el clixé dels RH “a l’antiga” i que en canvi, nosaltres, a l’administració, en no tenir aquests recursos a les retribucions o a l’acomiadament, necessàriament hem de desenvolupar millor la gestió de persones des del punt de vista més humà. És a dir, que, potser per un cop, en realitat no anem a la cua, sinó al davant! El que passa és que potser encara no ho hem vist prou bé.

Esperança Cartiel Armida

Cap de la Secció de Recursos Humans de la Regió Policial Metropolitana Barcelona

Direcció General de la Policia

Departament d’Interior

 

Enllaç al contingut de la jornada: http://factorhuma.org/es/participa/espacio-factor-huma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s