L’actualitat del projecte Girinnova-Canal Innovació: continuem endavant

girinnovaL’any passat, gràcies a la proposta d’Innogent d’iniciar un projecte per a la implantació d’un sistema d’innovació a la Generalitat de Girona, vam assolir la fase final del procés, amb la presentació dels prototips proposats per personal de la Generalitat de Girona dels diferents cossos i escales de l’administració i de diversa adscripció departamental, constituïts en grups de treball (https://www.youtube.com/watch?v=uidoJIdlJX8).

Els prototips presentats estan essent desenvolupats, hores d’ara, pels grups de treball formats, perquè esdevinguin un producte i servei real a curt termini. Des de la presentació dels prototips, els grups de treball han continuat realitzant reunions i trobades diverses, discutint estratègies i operatives per a fer-los realitat, analitzant aspectes crítics i de millora.

La riquesa en la implantació del sistema d’innovació a la Generalitat de Girona es basa en què el treball d’implantació es realitza atenent el mètode, el ritme, i la implicació absoluta dels membres del grup que van dissenyar el prototip, oberts també a la col·laboració de persones expertes de dins i fora de l’organització. D’aquesta forma, l’aprenentatge i la participació del personal de la Generalitat de Girona en el canvi per a la millora del servei públic esdevé absoluta, fent-se responsable no només de l’encert de la ideació i del disseny del prototip, sinó dels camins de diàleg, negociació, instrumentalització  requerits en tota organització per fer realitat un projecte.

Per nosaltres aquesta fase és realment crítica, d’extrema complexitat, perquè posarà a prova els coneixements jurídics, tècnics i organitzacionals dels grups de treball, la capacitat de dissenyar i implantar estratègies per  introduir canvis, petits o grans, però molt significatius en la construcció del servei públic.

Sense dubte, aquest procés representa també una font de creixement en les capacitats i competències del personal que ha entomat aquest repte, i ha de poder  demostrar empíricament  que el model estructural de la nostra administració necessita finestres,  com les que propicia el sistema d’innovació que desenvolupem,  per a assolir la participació activa de totes i cadascuna de les persones que hi som, i  hi treballem,  en benefici del millor servei públic possible.

Continuem endavant.

Assumpta Rodeja Estarriola

Membre de l’equip impulsor de GIR-Innova Canal Innovació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s