La comunitat d’organització de la Diputació de Barcelona, C’ORGAN, posa a debat quatre experiències basades en la col·laboració

dibaEl passat dimecres 4 de maig, el projecte InnoGent va compartir taula i debat amb tres experiències més d’administracions públiques. Les quatre experiències compartides aquell dia tenen el comú denominador de fer del treball col·laboratiu i la cooperació entre professionals els motors que impulsen les seves fites i proporcionen els seus millors resultats.

La trobada era la segona de les sessions presencials de C’ORGAN, la comunitat de pràctica d’organització de la Diputació de Barcelona. La finalitat d’aquesta comunitat és consolidar una iniciativa dirigida a referents i interlocutors d’organització de les diverses unitats de la Diputació de Barcelona; amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi de coneixement especialitzat i experiències en matèria d’organització i potenciar el desenvolupament corporatiu en aquesta matèria, des d’una aproximació pràctica.

Al llarg de les dues hores de la trobada, es va poder mantenir un intercanvi d’idees sobre la retroalimentació que tenen els ecosistemes organitzatius i les pràctiques de gestió del coneixement i de la innovació que fan del treball col·laboratiu la seva peça angular.

Les experiències presentades, a banda d’InnoGent, són totes elles pràctiques amb un recorregut tan solvent com productiu:

-L’experiència CORH, comunitat de recursos humans de referència en el món local, impulsada per la Diputació de Barcelona. La presentació va anar a càrrec de Mar Masachs, la qual va destacar la importància cabdal que els dinamitzadors tenen en el funcionament de la comunitat.

-L’experiència Comunitat XBM, a càrrec de Montserrat Álvarez-Massó, va assenyalar la importància de la determinació dels objectius de la comunitat. Els 58 grups de treball que aglutina en l’actualitat, treballen en aspectes que van des de la millora i  innovació de serveis, la posada en funcionament de nous projectes, l’intercanvi de coneixements  i l’aprenentatge col·laboratiu.

-L’experiència Compartim, pionera en metodologies de gestió col·laborativa del coneixement a casa nostra. Jesús Martínez ens ha brindat un resum de la jornada en el seu blog sobre treball col·laboratiu en el que ens convida reflexionar sobre les estratègies de disseminació d’aquestes estratègies en les organitzacions.

2 thoughts on “La comunitat d’organització de la Diputació de Barcelona, C’ORGAN, posa a debat quatre experiències basades en la col·laboració

    • Hola Margarita,
      Es tracta d’una altra comunitat. La CORH opera com a comunitat de professionals dels Recursos Humans de les administracions locals, i C’ORGAN és una comunitat interna de la Diputació de Barcelona, en què cooperen persones dels àmbits d’organització.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s