El dijous recomanem: l’omnipresència de la ràdio, de casa nostra a l’estació espacial internacional

El proper dissabte 13 de febrer es celebra arreu del planeta el Dia Mundial de la Ràdio. L’efemèride comptarà amb multitud d’actes, organitzats per tota mena d’associacions i grups.

El col·legi de periodistes de Lleida ha previst una jornada especial pel divendres 12, que inclou una entrevista a Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Així mateix, destaquem el mateix dia 13 la taula rodona entorn el tema proposat aquest any per la UNESCO, La ràdio en temps de desastre i emergència, amb la participació de Narcís Bardalet, metge forense; Joan Delort, director general de Protecció Civil; Miquel Àngel Essomba, exdirector del Centre UNESCO de Catalunya; i M. Dolors Reig, presidenta de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco. La conversa tindrà lloc a Ràdio La Mina de Sant Adrià de Besòs, d’11 a 12 del matí. Igualment, esmentem la setmana especial de programació que Ràdio Vilablareix oferirà en col·laboració amb els amics de la UNESCO de Girona.

Aquest és només un tast de les activitats que podreu trobar arreu del territori en un dia que està pensat per celebrar la ràdio com a mitjà; per millorar la cooperació internacional entre els organismes de radiodifusió; i encoratjar a les principals xarxes de ràdio per promoure l’accés a la informació, la llibertat d’expressió i la igualtat de gènere a través de les ones. I és que la ràdio continua essent el mitjà que permet arribar a una més àmplia audiència arreu del món, de la manera més ràpida possible.

En un altre ordre de coses, el sistema de ràdio és també cabdal en les comunicacions de l’Estació Espacial Internacional, la qual és visible els capvespres d’aquests dies a simple vista des de tots els punts del territori, i que us convidem a mirar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s