La iNNOtECA recull 14 noves pràctiques d’innovació

La iNNOtECA entrava en funcionament el 15 de desembre de 2014 amb la voluntat de reconèixer i difondre a les persones interessades, altres administracions i la ciutadania en general, les pràctiques i actuacions innovadores de la nostra organització, que, pel valor afegit que aporten en el seu funcionament, esdevenen cabdals a l’hora de definir com rep la ciutadania els serveis que li presta la Generalitat.

Inicialment, la iNNOtECA recollia 58 actuacions d’innovació que, amb el procés d’actualització permanent, van augmentar a 72 coincidint amb la celebració dels 100 dies i, des d’aleshores, s’han incorporat 14 noves pràctiques, entre les quals hi podreu trobar:

  • En l’apartat d’innovació de productes en forma de serveis:

Cobertura mòbil aplicació que, a partir d’un projecte col·laboratiu amb la ciutadania, permet conèixer  la cobertura dels diferents operadors mòbils del país.

idCAT-SMS, servei d’autenticació d’usuaris i signatura electrònica, orientat a la ciutadania i basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al seu telèfon mòbil, com a alternativa a l’ús dels certificats digitals.

  • En l’apartat d’innovació d’organització i de procés:

Scientia, Dipòsit d’Informació Digital del Departament de Salut, plataforma digital d’accés obert a la literatura científica produïda pels professionals, personal investigador i docents que presten serveis en les entitats i centres que conformen el sistema sanitari públic de Catalunya.

Auditoria interna. Banc de Sang i Teixits. Implantació pionera en empresa pública de l’activitat d’auditoria interna i de mecanismes que garanteixen la transparència de les dades, que fou guardonada amb el Premi Alfons Ortuño 2014, en l’àmbit de la gestió pressupostària, avaluació i transparència, atorgats per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

En aquest moment, ja són 86 les fitxes de projectes innovadors  que podreu trobar a la iNNOtECA, distribuïdes en cinc categories diferents (de productes en forma de béns, de productes en forma de serveis, d’organització i de procés, de difusió/comunicació i d’estratègia), i fan referència a diferents àmbits, especialment en la formulació de polítiques sectorials. Tots ells tenen en comú el fet de ser referents en innovació i, en alguns casos, han estat objecte de premi o reconeixement.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s