Novembre: Una mirada de qualitat

El novembre, penúltim mes de l’any, ve acompanyat de nombroses celebracions i efemèrides: la Setmana de la Ciència, el Dia Mundial al Servei de la Pau i el Desenvolupament, el Dia de l’Inventor, el Dia del Docent i els dies de l’Emprenedoria i el de la Dona Emprenedora.

Al novembre se celebra també, el Dia Mundial de la Qualitat introduït per les Nacions Unides el 1990, i a països com el Japó, el mes de novembre és el mes de la Qualitat.

Podríem definir la qualitat d’una forma tant senzilla com la capacitat que tenim tots de fer les coses bé. Si  llegim totes les definicions que s’han fet sobre qualitat, observarem que totes i cadascuna d’elles parlen de satisfer necessitats dels usuaris. Ara bé el terme usuari el podem estendre tant a l’usuari extern, com al treballador intern.

La tardor ens retorna la mirada cap a l’anàlisi interna i els propis procediments. Les efemèrides de qualitat ajuden a conscienciar-nos de la importància de la qualitat al món, a l’hora de fomentar el desenvolupament individual i la prosperitat de les organitzacions. La qualitat és l’acompanyant necessari de tot aquell qui pretén ser referent o desenvolupar un paper preponderant i de mirall en la societat que l’allotja. Aquest és el cas de les administracions públiques.

Les polítiques de qualitat han estat juntament amb la planificació estratègica els elements orientadors de les polítiques de reforma i de millora de les administracions públiques de tombant de segle. A aquestes polítiques s’hi ha afegit en els darrers temps la importància de valors com la creativitat i la innovació, la possibilitat de repensar les organitzacions i imaginar noves maneres de treballar amb l’objectiu de ser més eficaços i innovadors.

“Somniar, després de tot, és una forma de planificació”. Gloria Steinem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s