Octubre: camins per crèixer

Arriba l’octubre, i amb ell el Dia Mundial de l’Animació, que es celebra el dia 28 per commemorar que, en un dia com aquest de l’any 1892, Charles-Émile Reynard va fer la primera projecció en públic d’una animació al Museu Grevin de París, el Théâtre Optique.  Ens sembla inspiradora aquesta coincidència pel que té de fascinant el món de l’animació. En poc més d’un segle, el món de l’animació ha passat d’oferir un màgic, però breu discurs visual dotat d’argument, a constituir una autèntica industrial cultural, creadora de tendències, aliment per a la imaginació de petits i grans. Un món, per cert, que ha atret algunes de les ments més creatives de les darreres dècades, des de Walt Disney a Steve Jobs. Un món que és un paradigma de la  generació de possibilitats: obert, col·laboratiu, en constant evolució, que s’avança a les expectatives, … No es regeix pel que l’ha precedit, sinó que obre nous camins i crea nous llenguatges i codis.

En aquest sentit, exerceix en la consciència col·lectiva allò que s’espera del líder en el marc de la organització. Perquè és al líder a qui li correspon crear possibilitats, crear escenaris de futur, tant des d’una perspectiva de projecte o política com de desenvolupament de les persones amb qui col·labora.

El líder afavoreix el canvi de mentalitats, a desterrar la idea que a vegades poden tenir els col·laboradors en el sentit que les seves idees no són prou bones,  que no seran ben rebudes o seran ignorades o, en el millor dels casos escoltades però guardades en un calaix. La por i les inèrcies no són bones companyies de la innovació. La por paralitza i les inèrcies no deixen avançar.

I amb aquests impulsos des de les posicions de lideratge, les persones creixen, els projectes avancen i les organitzacions es fan més fortes.

Ignorem la nostra veritable estatura fins que ens alcem (Emily Dickinson)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s