Projectes GIR-Innova (III): La Generalitat a casa

Continuem amb la sèrie d’apunts per presentar-vos els prototips de les idees seleccionades del projecte GIR-Innova Canal Innovació.

Aquest tercer projecte, amb el nom La Generalitat a casa, vol donar resposta al repte Hola, per a tu també hi som! Arribar a qui no arribem.

Les persones que han format l’equip de projecte són Estefania Fentes i Josep Maria Sànchez, del Departament de Governació i Relacions Institucionals; Dolors Tarrés, del Departament d’Ensenyament; i Jenny Xufré, de la Gerència de Serveis Comuns.

La Generalitat a casa s’ha plantejat com a projecte per donar resposta a la gent gran de les demarcacions de Girona, especialment les que viuen en municipis més allunyats i han de fer desplaçaments importants per resoldre els seus tràmits i gestions amb l’administració de la Generalitat, amb la despesa econòmica i de temps que suposa. Altres aspectes, com la complexitat del llenguatge administratiu, el desconeixement de tràmits, o la fractura digital, són elements que també s’han tingut en compte en l’anàlisi del problema a resoldre.

El personal de Generalitat Girona que ha treballat aquest prototip ens proposa una prova pilot a 29 municipis de  les comarques gironines de menys de 1.000 habitants, agrupats per proximitat, on un equip de tramitadors experts de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania es desplaçarien amb els dispositius necessaris per fer la tramitació de les diferents gestions, a partir d’una graella d’horaris de visites que estaria disponible en línia. Els beneficis que aquest projecte reportaria, entre d’altres, són: proximitat, trencament de barreres, estalvi econòmic, administració sostenible.

Podeu veure la presentació del projecte en aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s