Els dijous recomanem: mapes antics de la cartoteca de Catalunya al mòbil

Tal i com s’informa a la web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, OLDMAPSONLINE és un portal que dóna accés a més de 400 000 mapes antics escanejats i georeferenciats, procedents de diverses institucions com ara la British Library, la National Library of Scotland o la Harvard Library. També hi participa la Cartoteca de Catalunya de l’ICGC amb més d’un miler de mapes antics.

Aquest portal permet fer cerques gràfiques a partir de l’àrea coberta i, des de la seva obertura l’any 2012, ha tingut més d’un milió i mig de visites.

Ara acaba de sortir una innovadora versió APP del portal que facilita l’accés, des del mòbil o la tablet, a més de 250 000 mapes del portal OLDMAPSONLINE.

Aquesta nova aplicació, amb una interfície molt amigable, permet descobrir i explorar mapes antics de l’àrea on es troba l’usuari a partir de la pròpia referència de geolocalització del dispositiu. Així un usuari, des de Catalunya, trobarà un nombre important de mapes antics del nostre territori, la majoria dels quals procedents de la Cartoteca Digital de l’ICGC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s