Projectes GIR-Innova (II): Carpeta del ciutadà

La Carpeta del ciutadà és un dels projectes que pretén donar resposta al repte Fem-ho fàcil i fem-ho bé. Desburocratització radical de determinades àrees.

Les persones que han treballat en aquest projecte han estat: Ma. Àngels Adroer, del Departament de la Presidència; Josep Maria Dacosta, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Isidre Ferran, del Departament de Salut;  Mónica Ripoll, del Departament d’Ensenyament; Jordi Solé, del Departament de Benestar Social i Família; i Imma Sureda, del Consell Català de l’Esport.

Algunes de les problemàtiques identificades a les què la Carpeta del ciutadà vol donar resposta són aquelles situacions en què es troba la ciutadania quan ha de presentar documents de forma reiterada i, sovint, en breu espai de temps; o bé quan ha d’identificar-se de forma contínua; o bé quan no troba la informació que cerca o no coneix els serveis que li pot oferir l’Administració.

L’equip del projecte, ens va presentar un portal/aplicació on line, apte per a qualsevol dispositiu mòbil, tauleta o ordinador, que:

– Contingui tota la informació que l’Administració de la Generalitat disposa de la ciutadania (carnet de salut, carnet de pesca, carnet de família nombrosa, carnet d’alberguista, carnet jove, …)

– Permeti fer el seguiment de gestions i tràmits en coordinació amb l’Oficina Virtual de Tràmits

– Informi de manera proactiva a la persona usuària dels tràmits que puguin ser del seu interès, d’acord amb el seu perfil.

Donada l’amplitud i complexitat del projecte, el prototip que va presentar el grup es va centrar en el primer dels objectius: Els meus carnets

La solució que es proposa permetria disposar de tots els carnets que emet la Generalitat al mòbil, mitjançant un codi QR. Els carnets també estarien disponibles des d’un ordinador personal, tot i que la utilitat principal seria tenir-los disponibles sempre que sigui necessari (“dur-los a sobre”). En la seva presentació, l’equip també ens va mostrar els resultats d’una enquesta a persones usuàries, així com un primer anàlisi de costos.

Podeu veure la presentació del projecte en aquest enllaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s