Juny: Un solstici, un segon començament

Comencem mes, i s’atansen hores màgiques, hores de somnis, i hores de compromisos íntims de millora. Aprofitem la força que ens proporciona aquesta festa ritual, col·lectiva, per a cremar trastos vells i propiciar un renaixement renovat de les pròpies energies i projectes.

Durant aquest mes ens acompanyarà al calendari InnoGent la saviesa del proverbi xinès que ens recorda que el millor moment per plantar un arbre va ser fa 20 anys. El segon millor moment és ara. Sovint la rutina ens porta a prioritzar una gestió continuista i centrada en la urgència, en el retiment de comptes de caràcter més immediat. Ningú discutirà que és altament desitjable el compliment de les obligacions ordinàries de la feina, però hem de vetllar per tal que aquesta rutina no ens impedeixi explorar, pensar i imaginar alternatives, dialogar, assajar nous sistemes…. I trobar aquests moments requereix la força i la energia de parar-se i dir: “Ara és el moment”. No tindrem millor ocasió per començar un projecte, un viatge, una aventura que avui.

Altrament, sense aquest acte de pro activitat, la rutina guanya la seva cursa silenciosa. Actua des d’avui, per tal que les coses puguin canviar.

El millor moment per a plantar un arbre va ser fa 20 anys. El segon millor moment és ara. (Proverbi xinès)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s