Maig: Qui remena plats en trenca!

DESCARREGA'T EL MES DE MAIG!

La sensibilitat a la crítica ha estat un fre a la millora i a la innovació en molts contextos, fins i tot en ocasions, al propi creixement personal.

El temor a ser qüestionats, a rebre valoracions negatives i a la discrepància ens condueix, potser massa sovint en el nostre entorn laboral, a mantenir una posició acomodatícia que suposa una pèrdua d’oportunitat per a la millora del servei que prestem als nostres conciutadans. Quantes vegades hem pensat que les coses es podien fer d’una altra manera, o fins i tot que podríem deixar de fer-ne algunes i proposar-ne d’altres?

Llegiu la frase del mes de maig del calendari InnoGent. Ja ha plogut molt des que Aristòtil ens deia que si volem evitar la crítica més val que no fem res, que no diguem res, que deixem de ser res!

Ara bé, hem de revisar la nostra tolerància a la crítica però també la nostra capacitat per formular-la. Hem de reflexionar sobre les bases culturals de què ens parla Walter Mischel, de considerar tot producte com un bon treball, a risc de ferir la sensibilitat dels més petits. Assenyalar allò que és millorable ajuda a créixer i millorar; a superar l’estat d’autocomplaença.

Encetem debats constructius, construïm espais on la crítica sigui llegida com una oportunitat i no com una deslleialtat, que es prestigiï l’intercanvi d’idees.

Necessitem gent que faci coses, que digui coses, que “sigui” en majúscules, necessitem InnoGent!

Només hi ha una manera d’evitar la crítica: no fer res, no dir res, i no ser res. (Aristòtil)

One thought on “Maig: Qui remena plats en trenca!

  1. Molt bon dia i gràcies pel post, vaig llegir sobre Mischel i és curiós i fa pensar quan diu que cal educar al nen per afrontar la frustració. Comentava que cal educar al nen en l’autocontrol, la creativitat també és fruit de l’autocontrol. Crec que tots pensem que no, és curiós i invita a la reflexió. “El test de la golosina”.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s