Abril: Identificar i promoure el talent

DESCARREGA'T EL MES D'ABRIL!

L’abril ens arriba amb un suggeriment de la Margaret Geller que InnoGent fem nostre: la necessitat de saber identificar el talent en el nostre entorn laboral i la necessària generositat per a promoure’l.

Geller, astrofísica professora de la Universitat de Harvard, ha estat una figura científica cabdal, pionera en el mapejat tridimensional a gran escala de l’Univers per comprendre l’estructura i la distribució de les galàxies. Per a Geller una de las qualitats que ens  fan més humans és la capacitat de meravellar-nos. D’aquí sorgeixen la curiositat, les preguntes transcendentals, las ganes d’aprendre, de saber i d’explorar; i també ens parla d’interdisciplinarietat: El científic i l’artista no descobreixen ni inventen, sinó que connecten. Esclareixen relacions insospitades. En aquest esperit es fonamenten també la creativitat i la innovació, capacitats als que nombroses institucions hi dediquen aquest mes d’abril una setmana sencera.

Per a treure el màxim partit del talent de les persones cal crear entorns de treball que afavoreixen la creativitat, estimulants, que prestigiïn l’intercanvi d’idees i la crítica, que fomentin la pregunta, que permetin explorar nous plantejaments i avançar en la comprensió i el coneixement.

A l’abril commemorem també el naixement de Leonardo Da Vinci, una de las ments més creatives, multidisciplinars i talentoses de la història, però sobretot, un home amb una curiositat il·limitada que va dedicar la seva vida a l’aprenentatge continu.

L’experiència et permet veure el talent en els altres i, si ets intel·ligent, seràs generós, i el promouràs: també el faràs teu. (Margaret Geller)

4 thoughts on “Abril: Identificar i promoure el talent

  1. És preciós, gràcies pel post, la capacitat de voler aprendre, de meravellar-te, la curiositat, el voler conèixer coses noves o no tant noves, el poder de la curiositat, la fantasia, la bellesa…….sempre hi ha un petit espai en el nostre dia a dia que podem destinar-lo a això.

    M'agrada

  2. Molt interessant la reflexió. Realment, avui dia amb la quantitat d’informació i els mitjans que hi ha per a compartir-la…. Qui s’avorreix és realment perquè vol…..

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s