Una pràctica recollida a la iNNOtECA rep el premi “Catalunya 2015 Societat de la Informació” de la Fundació Socinfo

El Banc de Dades d’Ocupació Pública va rebre ahir  el premi  “Catalunya 2015 de la Societat de la Informació”, concedit per la Fundació Socinfo. El lliurament del premi va tenir lloc a la jornada “Societat de la Informació a Catalunya (VII): Cap a la recuperació”,  organitzada per la Fundació Socinfo al  Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de Barcelona.
El premi rebut pel Banc de Dades s’incriu en la categoria de Projectes Concrets, en què també han estat guardonades altres iniciatives de l’administració catalana, com ara el projecte smartCAT de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, el projecte Identitat Digital Mòbil de la Fundació TicSalut i el Sistema d’Emergències Mèdiques del Departament de Salut.
El Banc de Dades d’ocupació pública (BDOP) és una eina concebuda per a proporcionar informació sobre el personal empleat dels diferents organismes i administracions públiques catalanes, en una única base de dades obertes i reutilitzables, a partir d’un sistema de Business Intelligence corporatiu. A banda d’informar sobre el nombre de personal empleat, permet classificar-los a partir de determinades variables, i, en determinats informes, combinar aquestes mateixes variables entre elles.
Les dades que proporciona el BDOP  tenen el caràcter d’estadística oficial. És un referent en matèria de transparència, donat el nivell de detall i manejabilitat de la informació que  ofereix sobre els efectius que treballen en les institucions catalanes, i les possibilitats que ofereix  als usuaris, que  sobrepassen àmpliament els estàndards habituals d’informació que en aquesta matèria ofereixen les administracions del nostre entorn, tant a nivell estatal com internacional.

3 thoughts on “Una pràctica recollida a la iNNOtECA rep el premi “Catalunya 2015 Societat de la Informació” de la Fundació Socinfo

  1. Podeu llegir article sobre BDOP en el darrer número de la Revista Vasca de Gestión de Personas y Organizaciones Públicas, http://bit.ly/1DJlfID
    En el mateix número trobareu l’article EL USO DE HERRAMIENTAS SOCIALES DIGITALES PARA LA GESTIÓN DEL CONOCIMIENTO EN LAS ADMINISTRACIONES PÚBLICAS, de Jesús Palomar

    M'agrada

  2. Avui hi ha un article a la Vanguardia de Ramon Aymerich sobre una agència a Osona que es diu Creacció, un observatori que analitza com les empreses d’aquella comarca han de funcionar per anar endavant, diu que es basen molt en el País Basc, acaba l’article dient que quan ets petit tota la informació val.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s