Febrer: Observació i empatia, bases per a la innovació radical

DESCARREGA'T EL MES DE FEBRER!

El mes de febrer ens arriba amb una frase de Susan Sontag, escriptora nordamericana, crítica, inconformista i sobretot compromesa amb els més vulnerables.

És la frase d’una persona que va explorar diverses disciplines per a trobar respostes que l’obliguessin a reformular els seus interrogants per avançar en el coneixement de la societat.

Trobar noves maneres de fer el que hem fet sempre ens permet millorar, adaptar-nos, perfeccionar i molt probablement augmentar la qualitat del servei que ja prestem.

Identificar com ens han d’afectar les discontinuïtats, els nous paradigmes, les noves tendències, preguntar-nos sobre què podran necessitar els nostres conciutadans i potser encara ni anticipen, ens permetrà fer salts qualitatius en la generació de valor públic. Per això són fonamentals la capacitat d’observació i l’empatia.

Dedicar noves mirades, lliures de prejudicis i obrir-se a la capacitat d’anticipar la necessitat de l’altre són elements fonamentals a la innovació radical.

Les úniques respostes interessants són les que destrueixen les preguntes (Susan Sontag)

3 thoughts on “Febrer: Observació i empatia, bases per a la innovació radical

  1. Anticipar els serveis que necessita el ciutadà com a objectiu, la millora del servei també però sobretot revisar els circuits administratius però sempre amb l’objectiu de finalitat pública. Qui fa grans tasques però d’organització back office no millora.

    M'agrada

  2. L0observació primordial per a detectar les mancances: una d’elles i dins del meu àmbit diria que és l’atenció a la víctima, t’adones que es dona molta importància al penat, al cos policial per la detenció i posterior judici però la víctima queda en un segon pla.
    I un altre tema que se’m va acudir mirant la tele és molts accidents de trànsit poden passar a nivell molt amistós, tampoc ho sé del cert com anirà funcionant però realment podrem conscienciar a l’infractor de la possible mort d’un vianant o conductor?

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s