Gener: Interdisciplinarietat


DESCARREGA'T EL MES DE GENER!

InnoGent hem editat un calendari per tal de tenir present cada dia el nostre compromís amb la innovació i les persones que, amb el seu talent, la fan possible.

Iniciem el calendari fent esment que el 2015 és l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies Basades en la Llum (declaració de les Nacions Unides i la Unesco). L’objectiu és apropar a la societat les utilitats i els beneficis que la llum i les tecnologies basades en ella aporten a la vida diària dels éssers humans. El 12 de maig de 2013 es va constituir el comitè espanyol per a celebrar l’any internacional de la llum en el Sincrotró ALBA de Cerdanyola del Vallès, el comitè és un exemple de multidisciplinarietat, constituït per membres procedents de l’àmbit acadèmic i industrial , que engloben algunes de les àrees de coneixement del gran espectre de camps en els quals intervé la llum: comunicacions, medi ambient, patrimoni cultural i manifestacions artístiques.

La intedisciplinarietat és el lema del mes de gener. La frase que trobareu al peu de la pàgina del mes és de Jorge Wagensberg, a qui vam tenir el goig d’escoltar el passat mes de novembre en la sessió Nous lideratges: gestió del talent per a la innovació.

Sortir de la nostra disciplina, del nostre àmbit de treball, de la nostra zona de confort tècnic i explorar, dialogar i compartir els nostres interrogants amb col·legues d’altres sectors i camps de treball, pot generar oportunitats per a la innovació en l’activitat del nostre dia a dia.

Cal afeccionar-se a explorar altres mètodes, a manejar altres llenguatges, a nodrir-se d’altres complexitats. (J. Wagensberg)

5 thoughts on “Gener: Interdisciplinarietat

 1. Totalment d’acord amb el lema, el treball en equip, el treball en xarxa, sortir de la nostra zona de confort per acostumar-nos a millorar cada dia, a ser millors, més que competir diria col.laborar. D’acord amb un llibre que vaig llegir fa uns anys “treballes o col.labores”, on et fan pensar si realment treballes només per anar fent o treballes i a més col.labores amb la finalitat de donar al màxim. Un dels objectius penso del treballador públic hauria de ser la millora contínua.

  M'agrada

 2. fa poc vaig llegir en un article a La Vanguardia en l’apartat el Murmuri firmat per Mar Galtès que em va cridar l’atenció, feia referència al petit comerç i com fer que el petit comerç vengui més, a través del cupó, una tècnica que explica molt bé Josep Mª Galí.
  El petit comerç i la petita (com si fos la Grossa de la loteria) el vaig trobar molt original.
  http://www.josepmariagali.com/ca/

  M'agrada

 3. Fa uns anys intento assistir a diverses xerrades al centre CINC, a Girona concretament, on s’organitzen diverses sessions formatives relacionades amb el lideratge, gestió de recursos humans. Una d’elles concretament és la gestió de l’empresa i direcció am la visió de l’esport, m’ha semblat interessant. Organitza l’Associació para el progreso de la dirección. Si us interessa informació podeu dirigir-vos a Gi@Cinc.com

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s